System HACCP jest postępowaniem mającym na celu identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa żywności, z punktu widzenia jej jakości zdrowotnej oraz ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji.
System HACCP jest nierozerwalnie związany z realizacją zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) oraz Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) co pozwala na uzyskanie pewności, że wykonano wszystko dla bezpieczeństwa wyrobu i konsumenta w odniesieniu do przepisów, zasad dobrej praktyki produkcyjnej i potrzeb klientów.
Biuro BHP i Ppoż zajmuje się opracowaniem dokumentacji i wdrażaniem zasad GHP i GMP w ramach systemu HACCP dla małych i średnich firm: restauracje, hotele, domy wczasowe, hurtownie, sklepy spożywcze, pensjonaty, piekarnie, cukiernie, zakłady przetwórstwa.
System GHP i GMP jest projektowany pod indywidualne potrzeby klienta i specyfikę działania przedsiębiorstwa.
Przedsiębiorcy prowadzący produkcję lub obrót żywnością są zobowiązani do przestrzegania przepisów prawa :
Współpracując z nami zyskujecie Państwo:
Biuro Usług BHP i Ppoż
adres: Lębork / Nowa Wieś Lęborska
mgr inż. Małgorzata Dzianach - Majewska
tel: 606 451 276
email: bubhp@o2.pl